top of page

Kraftverk redesign og gjenbruk 

 

Det har lenge vært i tiden å ha fokus på gjenbruk. Kanskje det nå er blitt enda riktigere enn før? Å spare på ressurser, bruke igjen er en god tanke når Norge ikke importerer varer slik som før, som følge av Koronakrisen, dette viser tall fra SSB.  Eier og grunder av Kraftverk redesign og gjenbruk, Hans Marstein forteller at han opplever en økt etterspørsel etter brukte varer i nettbutikken denne våren og sommeren. 

 

En interesse for brukt ble forretningside

 

Hans Marstein forteller at han startet Kraftverk design i 2004, hvor han kun drev som freelance grafisk designer. Det var først i 2018 at han valgte å satse mer på kombinasjonen bruktbutikk og salg av egne redesignede produkter og endret navn på firmaet til Kraftverk redesign og gjenbruk. Hans har alltid hatt interesse for design og brukte ting: 

 

“Kona mi pleier å kalle meg for en “Espen Askeladd”, siden jeg har det med å komme hjem med de underligste ting. Som barn samlet jeg på alt mulig, jeg trivdes for eksempel med å gå gatelangs for å finne hjulkapsler. Samlingen bikket vel ca 100 kapsler på den tiden jeg samlet. Jeg ser på det som en slags skattejakt, og slik ble vel egentlig ideen til å starte bruktbutikk født, jeg ønsker at andre også skal ha glede av å jakte på de spesielle tingene der ute. For meg handler det mye om den ekte fascinasjonen for ting, hvordan de fungerer, hvordan de er laget og historien de bærer med seg. Jeg tenker litt sånn, har jeg eid den spesielle tingen, gjør det meg glad”. 

 

Økende interesse for gjenbruk 

 

1. Januar 2019 åpnet han nettbutikk og etter dette har det vært en jevnt økende interesse for brukt og gjenbruk i nettbutikken. Trenden har vært at folk handler ting til hjemmet og det går mest av belysning og møbler, i det siste har det også blitt mer av interiørting som keramikk, porselen og glass. En forklaring på den økende interessen for brukte ting nå for tiden kan være at flere velger å handle på nett enn tidligere og/eller at man tenker at man sparer litt ved å handle brukt. Det er jo artig å se at gjenbruk fortsatt er interessant selv om norsk økonomi sliter litt for tiden. Det er jo viktig med gjenbruk og ikke minst er det viktig å ta vare på produkter med god design og kvalitet. 

 

Designeren bak RIBBE, RC og KRETS

 

Designeren bak denne smykkekolleksjonen er grunder og eier av Kraftverk redesign og gjenbruk, Hans Marsten. 

 

Hans er utdannet produktdesigner ved HIAK og Manchester Metropolitan University i England i 2004. Siden oppstart av Kraftverk redesign og gjenbruk i 2018 har fokuset vært på redesign i tillegg til drifting av bruktbutikk. Sommeren 2020 ble smykkekolleksjonen RIBBE, RC og KRETS lansert i nettbutikken, som er redesign av industrielle komponenter. 

 

Om RIBBE, RC og KRETS 

Vi lever i en tid hvor det masseproduseres varer som aldri før og det er lett å tenke at man rett og slett blir litt lei av alt dette. 

 

Med denne smykkekolleksjonen ønsker designeren å vise at masseproduserte elementer i datamaskiner ol. også kan være vakre og gjenbrukes istedet for å kastes. Smykkene er også et slags avtrykk av tiden vi lever i, av her og nå og om noen år er det kanskje andre komponenter som blir smykker. De er lekne i fargene og kan danne spennende mønstre, det er nesten som de er små leketøy som man får lyst til å leke med. 

 

Nytt navn og flere tjenester 

Etter at vi åpnet showroom i Januar 2021 har interessen økt enda mer for brukt! Vi holdt først til på Løren i Oslo, nå holder vi til på Linderud i Startblokka og har til og med utvidet i antall kvadratmeter og har et bredere tilbud. Vi er ikke bare en bruktbutikk, men også et designverksted og en tjenestetilbyder innen sjangeren design. Derfor byttet vi også tilbake til vårt tidligere navn, Kraftverk design. 

 
 

bottom of page